Er mælk farlig?

Mælk dejlig mælk

Mælk dejlig mælk, eller skal vi hellere sige: “Hvor er det farligt!!!!”

Jeg så en foruroligende nyhed i går i tv avisen, der siger at salget af mælk er faldet drastisk. Det er ikke så meget det, der bekymrer mig, men årsagen til det.

Som de forklarede i fjernsyn, så er folk i dag så forvirret og så forskrækket omkring mælken at de vælger ikke at købe det. Mens salget af havremælk, soyamælk, rismælk og lignende stiger markant. Intet gal med disse mælk, som jeg nyder af og til, nu ikke så meget fordi, jeg synes de er fulde med sukker, men ellers nyder jeg alle slags mælk også komælk.

Forleden dag, så jeg en anden ting, der chokerede mig. Jeg tog en ost, en af mine egene, som jeg har solgt i over 20 år. Den er lavet på komælk, gedmælk og fårmælk, på etiketten stod der med store bogstaver: Indeholder mælk, som en advarsel.

Jeg skal ikke afgøre, om mælken er god eller skadeligt. Jeg tror simpelthen at det kan være godt for én og dårlig for en anden. Ikke andet. Jeg vil hellere tænke på kvaliteten af hvert produkt, om de er produceret ordentligt.

Jeg tager det hel med ro, om det er farligt eller ej.

Nu går det ude over mælken, om nogle år vil det gå ud over noget andet. Det er ikke andet end en tendens. Tendenser plejer at varer ca 10 år inden de skifter til noget andet.

Det der forurolige mig mest i al det er at der kan være så meget ubalance i vores samfund, at vi gør en hel uskyldig varer til en fjende. I stedet for at se vores fejl, gøre vi en varer til den skyldige.

Vores fjender

2 thoughts on “Er mælk farlig?

  1. Fødevarestyrelsen kræver, at alle produkter, der indeholder stoffer, som kan være allergifremkaldende, tydeligt skal mærkes med det pågældende stof. Du vil opleve, at alle produkter, der indeholder mælk, har mælk skrevet med fed, fordi rigtigt mange ikke kan tåle mælkelaktose.

Leave a Comment