Testdommer i Politiken

Det var sjovt at være med som testdommer for Politiken.

Vi skulle smage i alt 6 forskellige gourmetsalt. Artiklen udkom i lørdags og du kan læse om resultatet her: https://politiken.dk/forbrugogliv/test/art6419858/Meny-vinder-test-af-gourmetsalt.

Vi ved hvor vigtigt salt er for en kok. Jeg tager selv altid min egen salt med alle steder, hvor jeg går og laver mad. Da jeg blev spurgt om at være med i salt smagningen tænkte jeg: “Ja, interessant” Alligevel var det udfordrende at skulle smage seks forskellige gourmetsalt.

Men det gik meget godt da vi først gik i gang med at smage. Alt kom helt naturligt oppe i mit hovedet, smagen, konsistensen. De var forskellige, og jeg kunne nemlig forestille mig alle de retter saltet ville passe samen med. Og der var klar er favorit.

Jeg elsker at tale om mad, jeg føler mig sikkert, og jeg kan tale til en evighed om det.

Lidt om salt

Almindelig salt er den vigtigste krydderi i et køkken. Og oftest er den meget overset.

Salt er den nemmeste måde at fremhæve smagen på.

Salt tilsættes i retten, mens man laver maden, så den endelig ret hverken mangler eller har for meget salt. Der er intet bedre en en vellykket afbalanceret ret, og her er salt en afgørende element.

Når jeg laver mad tilsætter jeg lidt salt til næsten hver ny ingrediens, jeg kommer i. Sådan kan jeg bedre doserer det.

Jeg oplever meget at man ikke kommer salt nok i retterne. Det ser jeg, når jeg underviser i madlavning. Der er en generelt frygt for at bruge salt, fordi, vi har hørt, at det ikke er sundt, og at det ikke er nødvendigt at bruge salt. Ja, selvfølgelig..Men en ting ved jeg, at gå rundt og have konstant frygt for at maden skader os er i sig selv en ret usundt måde at leve på. Et sund sind uden frygt er ligeså vigtigt som et sund krop. I dag tager vi os rigtig meget af kroppen og for lidt af sindet.

Gourmet salt, er en salt der ude over smag berige os med konsistens. Derfor vil jeg kun bruge det direkte på tallerken, så den bevarer den knasende konsistens og beriger min ret med både smag og struktur.

Jeg vil aldrig bruge gourmetsalt i retten, når jeg laver maden, da saltet kommer til at smelte og mister hele sit formål. Det er synd for saltet og det er spil af ressource.

 

Leave a Comment