Jordbærbrød

Dette jordbærbrød er inspireret af den klassiske catalansk tomatbrød. Vi skifter blot tomat med jordbær. 

Det lyder umiddelbart helt "forkert", men jeg lover jer at det kommer til at smage rigtig godt. Jordbær kommer til at give lidt sødme til brødet, lidt krydning. Hvis ikke du vidste det, ville du aldrig gætte det. Lov mig at prøve det. Den skal gøres nu, mens de gode danske jordbær er på markedet. lav den ikke efter sæsonen.

Jordbærbrød
Jordbærbrød
Jordbærbrød med gedeost
Jordbærbrød med gedeost

Opskriften

For at dette lykkes skal du altid have gode råvarer. Det er det vigtigste.

Ingredienser til 4 personer:

4 skiver godt hvid brød, langtidshævet med god skorpe og gode krummer

2-3 fed øko violet hvidløg

4 gode, modne dansker jordbær

Ekstra jomfru olivenolie

Fint salt

4-8 skiver gedeost, gerne Garrotxa-type eller den ost du bedst kan lide

Tilberedningen:

Rist hvert brødskive i en brødrist. Gnid et fed hvidløg hen over brødet, mens brødet er varmt.

Gnid bagefter med jordbær. Jordbær forsvinder hen over brødet.

Hæld en stråle olivenolie hen over og krydr med salt.

Læg skiver af gedeost over brødet.

 

Leave a Comment