Om Rosa

Rosa er tapas-pionér, autodidakt kok, kogebogsforfatter og foredragsholder. Hun har bl.a. udgivet kogebøgerne Rosas Tapas og Rosas Spanske Køkken. Rosa har også i flere år undervist i spansk mad på Meyers Madhus. Spansk madlavning er én af Rosas store interesser og derfor underviser Rosa også i spansk madlavning og laver private kurser, hvor man kan få et godt indblik i, hvordan Rosa udvikler og laver hendes unikke, spanske retter. Derudover er Rosa også ansat som opskriftsudvikler for Magasinet Mad og Venner, og har af flere omgange været gæstekok i Go’ Morgen Danmark.

Rosa stammer fra det nordlige Spanien, hvor hun er opvokset med den spanske madkultur. I Rosas hjem var de selvforsynende og skulle de have kylling til middag, skulle den fanges først. Alt var hjemmelavet og avlet på gården, lige fra deres egen Serrano skinke, lufttørrede pølser, konfit, grøntsagerne mv.. Svampe, vildt var der rigeligt af, og der var altid trøfler i skabet i køkkenet.

Opvæksten i det nordlige Spanien, er Rosas fundament for at lave det hun gør i dag. For Rosa er det en magisk proces at lave mad. Når Rosa går i køkkenet for at lave mad, starter hun med at se retten for sig. Den kan nærmest smages og røres, og så begynder retten at forme sig.

"Hver gang jeg laver mad, oplever jeg det, som var det første gang. Den samme spænding. Jeg forsvinder ind i retten og opdager, at jeg ikke gør noget ved maden, men at maden gør noget ved mig."